FilosofI
Vår vision startade redan vid ombyggnationen till gästboende. Vi ville redan här sätta prägel genom att behålla gårdens unika miljö och ursprungliga charm, främst då gällande bevarandet av de unika byggnadernas utseende utanpå och inuti.
Ett exempel är det imponerande gråstensstallet som funnits sedan byggnationen 1917. Här tog vi tillbaka de ursprungliga dörr- och fönstervalven och satte in gammeldags trädörrar med glas och tidsenliga fönster om än nytillverkade i aluminium. Träbjälkarna som spänner genom hela den gamla stallbyggnaden har avkalkats men behållits. Tegelstenar som fanns i stallgolvet har putsats och återanvänts i väggar och i lägenheternas kök. Den lyckade ombyggnationen prisades med ett hederspris i tidningen Lantbruket Affärers byggnadstävling 2007.
Ute- och innemiljön på gården förändras hela tiden och lär aldrig avslutas helt. Vårt fokus idag på att våra gäster ska bli nöjda med våra kvalitetsboenden och den gedigna närmiljön måste också kompletteras med ett målinriktat hållbarhetsperspektiv inför framtiden.
HEDERSpRIS 2007
Utdrag ur Lantbrukets Affärer nr 11 2007
Engagerade entreprenörer När juryn i år skulle utse en vinnare av stipendiet var det tre helt olika verksamheter och byggnader som bedömdes. En ridanläggning, en familjegård som omvandlas till turistanläggning och en gårdsmiljö med lösdriftsstall och nybyggd tork och magasin. Juryns arbete var inte lätt…
– Alla de tre nominerade gårdarna drivs av personer med stort engagemang och jag slås av hur lika dessa entreprenörer är. De vill skapa något bestående och att husen de uppför ska vara vackra och ändamålsenliga, berättar Roland Fransson, Lantbrukets Affärers chefredaktör. Och en sak till, de är väldigt noga med detaljerna, det där lilla sista som gör skillnaden! De tre gårdar som nominerades 2007 var:
Carl-Erik Ehrenkrona, Hulterstad Egendom
Jan Brink, Tullstorps Gård, Hässleholm
Lars Norrman & Åse Roos, Lyckås Gård, Höganäs