Gården

Lyckås Gård är en släktgård sedan 1921 och här bedrivs än idag en aktiv jordbruksproduktion på åkrarna runt omkring. Det finns en mindre fårbesättning och även lite trevliga kaniner och katter, vilka ger en genuin prägel, typ Bo på Lantgård. Lyckås Gårds Gästboende har sedan 2002 hyrt ut stugor / lägenheter av typen Bo på Lantgård med självhushåll. Gården ligger i Buskeröds by i en vacker slättbygd med korta avstånd, 5 km till Höganäs och cykelavstånd, 3 km till Viken med dess fina stränder samt bara 20 km till Kullaberg med dess fantastiska natur. Det är nära till det mesta, ändå märks avskildheten tydligt här. I omgivningen finns många restauranger med god mat, bra golfbanor, mycket kultur, allehanda shopping, inte minst Väla samt det kontinentala Helsingborg.

Sedan år 2002 har gårdsmiljön genomgått en omfattande förändring. Vår strävan har hela tiden varit att behålla de gamla byggnadernas genuina charm. Det gamla fina gråstensstallet från 1917, är nu helt ombyggt och här finns numera sedan år 2006 två nya, stora och bekväma stallägenheter, Blåbärsstället och Smultronstället. Dessutom inryms på nedervåningen en djurklinik för smådjur som Åse sköter samt en festlokal "Salongen", som går bra att hyra för den som vill fira högtidsdagar med mera i en genuin miljö. Den lyckade ombyggnationen bekräftades med ett hederspris i Lantbruket Affärers byggnadstävling 2007.

På stallets övervåning har vi sedan fortsatt med att göra klar en konferensdel med två större välutrustade utbildningslokaler för uthyrning samt vår utemiljö har berikats med grillhörna, utespabad och halvaallé av valnötsträd, där ett träd fick sin första valnöt 2017. Plantorna härstammar från vårt egna stora träd som utsetts till Skånes största vid Länsstyrelsens inventering. En grannfastighet köptes 2017 och efter en omfattande renovering har det ena av de två husen, det stora vita huset tagits i bruk i juli 2018 och benämns Krubärsstället. En ny boulebana med stenmjölsbeläggning, 12 * 4 meter anlades också under våren 2018.